Volgens de Britse krant The Guardian is de overstap van technisch directeur Paddy Lowe van McLaren naar Mercedes – waar eerder deze winter al over werd gespeculeerd – een gedane zaak.

The Guardian geeft niet aan op wat voor bronnen het zich baseert, maar meldt dat de latere overstap van Lowe naar Mercedes in kannen en kruiken is en Lowe ook niet met McLaren naar Australië zal afreizen voor de seizoensopener.

Aangezien Lowe’s contract met McLaren nog een jaar doorloopt, kan hij niet per direct voor Mercedes aan de slag gaan. Officieel moet Lowe komend seizoen nog gewoon voor McLaren blijven werken, maar als hij inderdaad niet naar Australië gaat, betekent dat vermoedelijk dat Lowe op non-actief is gesteld en het komende seizoen werkloos moet toekijken totdat hij voor Mercedes aan de slag mag.

Dat een technisch kopstuk dat van team verandert eerst op non-actief wordt gesteld, is niet ongewoon: teams die in de steek worden gelaten zijn er namelijk niet happig op een vertrekkend kopstuk met actuele informatie voor een komend seizoen te voorzien om dit vervolgens bij de nieuwe werkgever uit te kunnen buiten.

Of de komst van Lowe naar Mercedes gevolgen gaat hebben voor teambaas Ross Brawn, is nog niet duidelijk. In de oorspronkelijke berichtgeving over de transfer van Lowe naar Mercedes werd gesteld dat hij bij dat team meer verantwoordelijkheden zou krijgen en Brawn mogelijk de deur zou worden uitgewerkt.

Brawn zelf weerlegde die aannames krap een maand geleden, maar gaf daarbij wel toe met Lowe te hebben gesproken als deel van het – voor over een paar jaar bedoelde – opvolgingsplan voor Brawn waar Mercedes aan werkt.

Lowe, die al sinds 1993 voor McLaren werkzaam is, was eerder deze winter niet bij de presentatie van de nieuwe McLaren MP4-28 aanwezig. McLaren zei toen dat Lowe er vanwege alle media-aandacht omtrent zijn mogelijke overstap voor had gekozen thuis te blijven.