Pastor Maldonado stapte redelijk tevreden uit zijn Williams. Oké, er zijn opnieuw geen punten gepakt, maar Williams kon ik India in ieder geval wél weer strijden voor een puntenfinish. De Venezolaan werd twaalfde.

“Dit was een beter weekend, waarin onze racesnelheid beter was”, vertelt hij na afloop. “Ik startte opnieuw goed en maakte aardig wat terrein goed in de openingsronde. In de slotfase knokte ik hard om in de punten terecht te komen. Helaas is dat ons niet gelukt. Wel nemen we de pluspunten mee uit deze wedstrijd. Ik heb het idee dat punten meer in ons bereik komen en dat we er nog een paar kunnen pakken in de laatste drie races.”

Valtteri Bottas zat op een andere strategie en finishte als zestiende. “Ik had in mijn openingsronde veel minder grip dan andere coureurs. Hierdoor verloor ik wat plaatsen”, aldus de Fin. “Toch ging ik in de eerste stint steeds sneller rijden. Helaas had ik een radioprobleem. Hierdoor was mijn pitstop later dan gepland en verloor ik plaatsen.”

“In mijn tweede stint vocht ik met andere coureurs, maar had ik last van verkeer. Onze racesnelheid was beter dan in de afgelopen races. Ik had het gevoel dat ik de juiste strategie had. Door het gebrek aan vrij baan kon ik die strategie niet laten werken om punten te pakken.”