Voor Pastor Maldonado zat de kwalificatie er vandaag al snel op. De Venezolaan noteerde in de kwalificatie in Singapore de achttiende tijd. Valtteri Bottas haalde wel de tweede kwalificatie en start morgen als zestiende.

“De auto is vanaf de eerste vrije training al lastig te besturen. Het lukte ons niet om de banden goed te laten presteren en ik had in de slotfase een beetje last van het verkeer”, vertelt Maldonado. “Het wordt een lastige race, maar gaan natuurlijk wel ons best doen om het maximale uit de wagen te persen.”

Valtteri Bottas

Williams-teamgenoot Bottas start twee plaatsjes verder naar voren. “Ik ben te spreken over mijn ronde in de tweede kwalificatie en het feit dat we onszelf iets hebben verbeterd”, vertelt de Fin.  “Dit resultaat is representatief voor de wagen. In de race gaan we er alles aan doen om het onderste uit de kan te halen.”

“Dit wordt een zware race voor zowel de wagens als de coureurs. Het enige dat we kunnen doen is ons best doen, in de race blijven en elke kans met beide handen aanpakken.”