De snelheid die Ferrari in de races laat zien weegt niet op tegen de mindere prestaties in de kwalificatie, zegt Felipe Massa. Het team werkt hard aan verbetering.

Ferrari presteerde de eerste twee Grands Prix van het seizoen zwaar onder de maat, wat zelfs leidde tot crisisoverleg in Maranello. Stefano Domenicali, Aldo Costa en Pat Fry staken de koppen bij elkaar in een poging de problemen te adresseren.

Op dit moment probeert de Scuderia te achterhalen waarom enkele updates niet zorgen voor extra downforce. Ferrari voerde tijdens de twee vrije trainingen in China uitgebreide aerodynamische tests uit in de hoop op beterschap.

“We proberen onze problemen snel op te lossen, maar de vijf dagen tussen de race in Maleisië en de eerste sessie in China waren niet genoeg om nieuwe onderdelen mee te nemen. We weten dat de tijd dringt”, aldus Massa in gesprek met Autosport.com.

“Het klopt dat we tijdens de races beter voor de dag komen, maar daar hebben we weinig aan als we in de kwalificatie meer dan een seconde per ronde tekort komen. Natuurlijk is het fijn dat de auto beter presteert tijdens races, maar het is nog niet goed genoeg. We moeten onszelf verbeteren.”