Felipe Massa verruilt Ferrari na acht seizoenen voor Williams. De tweede viool bij de Italiaanse formatie kijkt er naar uit om bij Williams kopman te zijn.

De vicekampioen van 2008 is, zo zegt hij zelf, tot op het bot gemotiveerd om aan de slag te gaan bij de renstal uit Grove. “Het belangrijkste is dat Williams mij wilde hebben”, vertelt hij tegen Autosport. “Het is een goede zaak om voor een team te gaan rijden die wil dat jij ze op sleeptouw neemt. Daar ben ik echt heel blij mee. Ik ben gemotiveerd om het goed te gaan doen bij Williams.”

Eerst resten er nog twee races voor Ferrari. “Ik ben heel blij met hoe ik de tweede seizoenshelft presteer, dus ik kijk er erg naar uit om twee succesvolle laatste races voor Ferrari te rijden”, aldus Massa.”

Ervaring

Gisteren werd bekend dat Felipe Massa een meerjarige overeenkomst heeft gesloten met Williams. Dat betekent dat de Braziliaan in ieder geval tot en met 2015 Formule 1-coureur is. “Ik denk dat ik Williams veel te bieden heb, aangezien ik veel ervaring meeneem van de lange periode dat ik bij Ferrari reed.”

“Ik weet dat ik tot veel in staat ben, zeker met het oog op de grote regelwijzigingen die in het verschiet liggen. Ik ben erg blij met mijn keuze voor Williams en ben er meer dan klaar voor om Williams te helpen.”

“Het is geen eenjarig contract. Dat is ook wat ik wil en ik ben klaar voor een lange diensttijd bij Williams. Het is een contract voor meerdere jaren en daar ben ik erg blij mee.”