Felipe Massa is van mening dat Ferrari beter moet nadenken over de strategie tijdens de races. Tot deze conclusie komt de Braziliaan na de eerste drie Grands Prix, waarin de strategie tekort schoot.

De Ferrari-coureur noteerde tijdens de race in China goede rondetijden en was op jacht naar een plek op het podium, maar viel aan het einde van de race terug naar de zesde plaats. Toch weet Massa niet zeker of het verstandiger was geweest een derde pitstop te maken.

“Mijn grote tegenvaller in Sjanghai bestond uit het feit dat mijn Ferrari niet goed presteerde op de harde compound van de Pirelli’s. Tot dat moment liep alles op rolletjes, daarna ging het mis”, haalt Massa terug, die kanttekeningen plaatst bij de goede race van Webber.

De Australiër kwam in de kwalificatie na problemen niet verder dan de achttiende tijd, maar stond alsnog op het podium. “Mark stopte wel drie keer, maar we mogen niet vergeten dat hij door zijn korte kwalificatie meer dan genoeg verse banden had liggen. En hij heeft de snelste auto van het veld.”

Dat neemt voor Massa echter niet weg dat Ferrari ook kritisch naar zichzelf moet kijken. “Wellicht moeten we onze strategie in de kwalificatie aanpassen met het oog op de race. We zijn pas drie races onderweg en nog niets is zeker, ook niet voor Ferrari. We zijn nog aan het ontdekken.”

Behalve de strategie moet de Scuderia volgens de vice-kampioen van 2008 ook beter presteren in de kwalificatie, zelfs nu de startpositie er minder toe doet dan vorige seizoenen. “Verder naar voren starten levert voordeel op in de race omdat ik dan direct in gevecht kan treden met de koplopers. Dat lukte in China niet – ondanks mijn goede tijden – omdat ik bleef steken op de vijfde positie.”