Formule Renault 3.5-kampioen Kevin Magnussen is in 2014 de teamgenoot van Jenson Button bij McLaren. Na een week waarin de geruchten steeds grotere vormen aannamen, is het inderdaad de Deen die Sergio Pérez vervangt bij de formatie uit Woking.

Magnussen staat al langere tijd onder contract bij McLaren. Hij zit, net als Lewis Hamilton vroeger en Nyck de Vries vandaag de dag, in het opleidingsprogramma van het team. De Deen is uiteraard erg blij dat hij volgend jaar debuteert in de Formule 1.

“Ik kan mijn geluk niet op om mijn F1-debuut voor McLaren te maken”, zegt hij. “Laat ik het makkelijk houden: dit team is de beste. Toen ik een jong jochie was wilde ik al voor McLaren rijden. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik bijna elke dag in mijn leven heb geweid aan het bereiken van dat doel. Ik heb enorm veel respect voor iedereen binnen McLaren, en ik wil iedereen bedanken voor deze kans. Vooral teambaas Martin Whitmarsh en de rest van de top van het bedrijf.”

Als debutant moet Magnussen het volgend jaar opnemen tegen de meest ervaren coureur van het veld, Jenson Button. “In hem heb ik de perfecte teamgenoot”, vindt de Deen. “Hij is natuurlijk enorm snel, maar ook heel ervaren en technisch geweldig onderlegd. Hij is een F1-kampioen, iets dat ik ook ooit hoop te bereiken. Ik ben vastbesloten om zo veel mogelijk van hem te leren.”

Whitmarsh was dit jaar erg onder de indruk van de wijze waarop Magnussen kampioen werd. “Dat was uitzonderlijk”, stelt de teambaas. “Hij was niet alleen enorm snel, maar hij werd ook steeds volwassener en had de kwaliteiten om structuur te geven aan zijn titelrace en dat ook goed af te ronden.”

“Kevin is duidelijk enorm getalenteerd en heeft ontzettend veel doorzettingsvermogen. Wij verwachten daarom veel van hem. Bovendien was hij, elke keer dat hij onze F1-wagen testte, heel snel en was hij technisch heel goed onderlegd. Zijn feedback was daarom van grote waarde.”