Jenson Button was na de twee vrije trainingen in Hongarije best tevreden. Al te blij wil hij niet zijn, want: “er is nog steeds ruimte voor verbetering.”

Klopt, want een zesde en negende tijd voor Button is McLaren-onwaardig. Datzelfde gaat eigenlijk op voor dit complete seizoen: het is lang geleden dat McLaren halverwege het jaar nog niet voor de zege heeft gestreden.

Button moest vanmiddag bijna een seconde toegeven op Sebastian Vettel. “De twee trainingen verschilden erg van elkaar vanwege het verschil in de temperatuur”, meent Button. “Wat betreft het zoeken naar een juiste afstelling was het een redelijke dag. We zijn de auto vandaag denk ik beter gaan begrijpen.”

“Het is zelfs gelukt om nog een paar nieuwe onderdelen uit te proberen. De auto lijkt hier goed te functioneren”, zegt Button over de Hungaroring. “De zachte band slijt niet snel. Het rubber werkt hier dus goed en dat is opnieuw iets positiefs. Hopelijk hebben we een stap vooruit gemaakt, al is er nog steeds ruimte voor verbetering.”

Sergio Perez was vandaag tussen de twee en drie tienden langzamer dan Button. “Vanochtend voelde de auto heel goed aan”, aldus de Mexicaan. “Onze rondetijden waren competitief, maar vanmiddag werd het warmer. Uiteindelijk ben ik dus niet echt blij met de balans in de wagen.”

“We hebben nu de tijd om te onderzoeken hoe het kan dat de balans zo is veranderd. Er is veel informatie verzameld en ik denk dat we het in ons hebben om morgen beter te presteren. Ons doel is om dit weekend punten te pakken en net zo’n degelijk weekend te hebben als in Duitsland.”