Over een maand, op 12 maart, begint met de wintertest in Bahrein het eerste hoofdstuk van het seizoen 2021. In aanloop naar de testdagen presenteren de teams hun auto’s en coureurs voor het komende seizoen. FORMULE 1 bundelt alle informatie in een handig overzicht: alles over de teampresentaties van 2021.

Dit artikel wordt geüpdatet naarmate er meer informatie over de presentaties bekend wordt gemaakt.

Februari en de eerste weken van maart zullen in het teken staan van teampresentaties en livery reveals. Tussen 12 en 14 maart vindt de wintertest in Bahrein plaats, gewoonlijk worden de laatste auto’s de ochtend van de eerste testdag onthuld.

Lees ook: Formule 1’s prijzenpot sterk afgeroomd: ‘Teams zijn nerveus’

Mercedes
Titelverdediger Mercedes maakte als derde team zijn datum voor de teampresentatie bekend. De W12, de nieuwe bolide van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, wordt op 2 maart onthuld. Het team maakte eerder bekend dat de W12 net als zijn voorganger voornamelijk zwart zal zijn.

Red Bull
Red Bull presenteerde op 23 februari de RB16B online. De nieuwe bolide krijgt dusde naam RB16B en niet RB17.De ‘B’ in de type-aanduiding wijst op de doorontwikkeling van de vorige auto, de RB16.

© McLaren

McLaren
McLaren legde als tweede team een onthullingsmoment vast op de kalender. Vanuit het MTC, het McLaren Technology Center in Woking, werd op 15 februari de MCL35M onthuld. Lando Norris en Daniel Ricciardo ontbraken natuurlijk niet bij de presentatie van de eerst McLaren-auto met een Mercedes-krachtbron sinds 2014.

Lees ook: Paddockpraat Podcast: ‘F1 kan zich niet zo’n jaar als 2020 veroorloven’

Aston Martin
Geen Racing Point meer op de grid en dus verdwijnt naar alle waarschijnlijk ook het kenmerkende roze. Omgedoopt tot Aston Martin wordt verwacht dat de Britse renstal kiest voor een donkergroene kleurstelling. De nieuwe auto van Sebastian Vettel en Lance Stroll zal op 3 maart aan het publiek worden getoond.

Alpine
Alpine, de opvolger van Renault, verraste in januari met een ‘winterlivery’. Hoewel die tijdelijke kleurstelling vooral een marketingstunt was, kregen we bij de presentatie ook al wat informatie. Zo maakte de Franse renstal bekend dat de nieuwe bolide de naam A521 krijgt, een verwijzing naar het F1-prototype A500 uit de jaren 70 in combinatie met het seizoen 2021. Hoewel Alpine-baas Laurent Rossi in eerste instantie vertelde dat zijn team de nieuwe auto in februari zal presenteren, raakte later bekend dat het team de auto op 2 maart onthult.

(Tekst loopt door onder de foto)

© Alpine

Ferrari
Ferrari hoopt na een teleurstellend 2020 komend seizoen opnieuw beter te presteren. De Scuderia nam eind 2020 afscheid van Sebastian Vettel, Carlos Sainz is zijn vervanger. Ferrari zal het team en de auto middels twee online presentaties aan de wereld tonen. De eerste vindt plaats op 26 februari, de tweede, waarin de uitdager voor 2021 wordt onthuld, op 10 maart. De naam van de bolide verklapte teambaas Mattia Binotto eerder ook al. Met SF21 als naam verwijzen de Italianen naar ‘Scuderia Ferrari’ en het seizoen ’21.

© Red Bull Content Pool

Alpha Tauri
Na Alfa Romeo, McLaren en Mercedes maakte Alpha Tauri als vierde team zijn presentatiedatum voor de 2021-auto bekendgemaakt. De Italiaanse renstal onthulde op 19 februari de AT02.

Alfa Romeo
Alfa Romeo maakte op 20 januari als eerste team een datum en plaats voor zijn presentatie bekend. De Italianen onthulden de C41, de opvolger van de C39, op 22 februari in het Poolse Warschau. Opvallend is dat de nieuwe Alfa Romeo C41 als type-aanduiding krijgt, en niet C40. De vermoedelijke reden is dat het team al met de C40 bezig was toen de oorspronkelijk voor 2021 bedoelde regelrevolutie naar 2022 werd uitgesteld – de C40 komt waarschijnlijk dus in 2022.

Haas
Het Amerikaanse Haas heeft nog geen informatie bekend gemaakt over de presentatie van zijn nieuwe auto. Vermoedelijk krijgt de nieuwe bolide de naam VF21, nadat alle voorgaande auto’s VF en het jaartal als type-aanduiding hadden.

Williams
Williams presenteert de FW43B, duidelijk een doorontwikkeling van 2020’s FW43, op 5 maart. Ondanks de overname van het team door Dorilton Capital houdt het bij de benaming van de auto dus vast aan het voorvoegsel FW, een verwijzing naar oprichter Frank Williams.