Sergio Pérez kreeg na de Grand Prix van Canada behoorlijk wat kritiek over zich heen. In Oostenrijk herpakte hij zich. Ondanks een gridstraf eindigde de Mexicaanse Force India-coureur als zesde. Nog voor teamgenoot Nico Hülkenberg.

De snelheid lijkt er de laatste tijd goed in te zitten bij Pérez. Hij startte in Spielberg als zestiende, maar eindigde als zesde. “Een heel goed teamresultaat, ook met het oog naar onze startpositie”, erkent Pérez. “Ik startte heel goed en maakte gelijk een paar plaatsen goed. Het was vooral belangrijk dat ik Button inhaalde, aangezien hij op dezelfde strategie zat.”

“De strategie werkte. Opnieuw lieten we zien dat we de banden goed weten te managen. Het was leuk om een tijdje aan de leiding in de wedstrijd te gaan. We wisten natuurlijk dat auto’s achter mij al gestopt waren. De auto wordt steeds beter en we zijn goed in vorm.”

Hülkenberg eindigde als achtste. “Het was lastiger dan verwacht”, stelt hij. “Ik had last van een matige balans in de wagen. Hierdoor waren we minder snel en sleten de banden sneller. Dit weerhield mij van een beter resultaat. Pérez was sneller en zat op een andere strategie. Nu gaan we uitzoeken hoe dat kan. Het is mooi dat we opnieuw punten meesprokkelen. In de slotronde haalde Ricciardo mij nog in. Ik probeerde hem hiervan te weerhouden, maar zijn banden waren nieuwer.”