McLaren gooide het in de eerste vrije training over een heel andere boeg. De radicale afstelling bracht niet het gewenste resultaat, maar wel een geruststelling voor Button: “We halen dus al het hele jaar het maximale uit de wagen.”

De Engelsman eindigde in de eerste training als zesde, en werd ’s middags tiende. Teamgenoot Sergio Pérez eindigde als zevende en negende.

“Vanochtend probeerden we verschillende nieuwe afstellingen uit”, aldus Jenson Button. “Daar sloegen we de plank mis, dus ’s middags vielen we terug op een wat traditionelere afstelling. Vervolgens ontwikkelden we de wagen door tijdens de rest van de dag. We komen er wel, ondanks de tegenvallende ochtendsessies.”

“Op zich is dit goed nieuws. Het zegt ons namelijk dat we het hele jaar al het maximale uit de wagen hebben gehaald. De banden zullen dit weekend een rol spelen. De prime lijkt eeuwig mee te kunnen, maar dat kan niet gezegd worden van de option! Het verschil tussen de twee bandensoorten is groot, dus ik denk dat we een paar interessante strategieën zullen zien in de race.”

Sergio Pérez was in de openingstraining iets langzamer dan teamgenoot Button, maar troefde hem in de afsluitende sessie wel af. “Ik heb aan deze trainingen een goed gevoel overgehouden voor de rest van het weekend”, vertelt de Mexicaan. “Ik ben erg blij met de balans in de wagen. Toch waren daar ook problemen mee. De harde band werkt echt veel beter dan de zachte. Feit is wel dat we nog niet met een geoptimaliseerde afstelling rijden. Echt zorgen maak ik mij nog niet.”

“Wel moeten we absoluut de zachtere band verder analyseren om te kijken hoe we die beter kunnen laten functioneren. Het belangrijkste is dat we goede banden hebben voor de race. We bevinden ons in dezelfde positie als in de afgelopen drie à vier races dus ik denk dat we weer in de derde kwalificatie terechtkomen.”