Er zingen namen rond – Frédéric Vasseur, Colin Kolles – maar zijn nog geen knopen doorgehakt bij Sauber over wie Monisha Kaltenborn moet opvolgen als teambaas.

Vasseur lijkt daarbij, inmiddels, op poleposition te staan, zo kan worden opgemaakt uit uitspraken van Pascal Picci, ceo van Sauber-eigenaar Longbow Finance. “We zijn met Frédéric in gesprek en hij is zeer geïnteresseerd, maar er is nog niets officieel”, vertelt hij het Zwitserse Le Matin.

Vasseur zou, zo bericht Autosport, donderdag zelfs al op de Sauber-fabriek in Hinwil op bezoek zijn geweest. Vasseur werkte afgelopen seizoen eerst als racing director en daarna als teambaas bij Renault, maar vertrok begin dit jaar als gevolg van ‘een verschil in visie’.

Vasseur, hier in zijn Renault-tijd, had als teambaas en -eigenaar grote successen in de juniorklassen met ART GP.

Diezelfde reden is door Sauber opgegeven voor de exit van Kaltenborn. Vasseur is echter niet de enige kandidaat om haar te vervangen, zegt Picci.

Picci noemt geen namen, maar volgens Autosport gaat het onder meer om voormalig Manor-topmannen Dave Ryan en Graeme Lowdon. Ex-McLaren ceo Jost Capito zou ook op het lijstje staan.

Door de naam van Kolles kan volgens de Britse publicatie een streep, hij zou geen interesse hebben. Technisch directeur Jörg Zander en teammanager Beat Zehnder nemen de boel voorlopig waar bij Sauber. Sauber hoopt spoedig een nieuwe teambaas aan te stellen.