Michael Schumacher vreest dat er geen snelle oplossing voorhanden is om de problemen van Mercedes GP op te lossen. De Duitser spreekt van een proces waar zijn renstal zich in bevindt.

Heel even was er hoop voor het Duitse team nadat een winterse test in Barcelona de snelste dagtijd opleverde, maar dat bleek die ene zwaluw te zijn die nog geen zomer maakt. De realiteit leert dat Mercedes na twee races nog niet op het scorebord staat.

En dat heeft niet alleen met pech te maken, maar ook met een gebrek aan snelheid. Schumacher slaagde er bijvoorbeeld twee keer niet in om Q3 te halen. “De Formule 1 heeft vele geheimen, al bevinden die zich niet in een bepaald gebied”, zegt de bestuurder van de zilverpijl.

“Het draait in onze sport om de details. Er zijn minder belangrijke details – dat absoluut – maar er zijn ook belangrijkere aspecten en we proberen nu uit te filteren op welke fronten we verbetering moeten doorvoeren zodat ons gehele pakket beter wordt.”

De zevenvoudig kampioen geeft toe dat Mercedes momenteel niet aan de verwachtingen voldoet. “Dat lijkt me duidelijk, maar het is niet de eerste keer dat zoiets als dit me overkomt. Het is op dit moment niet anders en het enige dat we nu kunnen doen is oplossingen proberen te vinden.”

“Het wordt zwaar, maar als het straks eenmaal loopt dan gaan dingen langzaam vanzelf, let maar op”, vervolgt Schumacher, al verwacht hij nog niet dat dit in China het geval is. “De Grands Prix volgen elkaar snel op, dus het was afgelopen week niet mogelijk veel vooruitgang te boeken.”

“In China hebben we er nog niets aan, maar er is een heel pakket met nieuwe onderdelen op komst. We moeten de auto door en door leren kennen en dan kunnen we ons potentieel volledig benutten. We kunnen beter dan we laten zien, maar weten nog niet hoe we dat voor elkaar kunnen krijgen.”