Adrian Sutil was een van de smaakmakers in de Grand Prix van Monaco. Ook in Montréal presteert de Force India-coureur vooralsnog goed. De Duitser kwalificeerde zich vanavond als achtste.

“Daar ben ik redelijk blij mee”, vertelt hij na afloop. “Het was een zware kwalificatie en het was moeilijk om de omstandigheden juist in te schatten. De baan was gedeeltelijk nat, dus het was lastig om te bepalen waar je voluit kon. Ook had ik er moeite mee om de banden op temperatuur te krijgen. Erg makkelijk was het dus niet om een goede snelle ronde te rijden.”

“Mijn belangrijkste ronde reed ik vlak na de rode vlag. We stonden allemaal klaar in de pitstraat en het leek wel op de start van de Grand Prix. Ik wist dat ik maar een kans zou hebben om de laatste kwalificatie te halen. Gelukkig ging het goed.”

Paul di Resta deed toen al niet eens meer mee. De Schot werd in de eerste kwalificatie al uitgeschakeld. Hij start morgen als zeventiende. “Dat is erg vervelend, dus we moeten kijken waar het mis ging”, aldus Di Resta. “Er was iets mis met de software voor de naadloze versnellingsbak. Het probleem werd verholpen, maar kostte ons kostbare tijd.”

“Ondertussen was de baan veel sneller geworden, maar toen ik weer naar buiten kon regende het weer. Dan is er nog maar weinig wat je kunt doen. Het is enorm teleurstellend, zeker als je ziet hoe competitief de auto gisteren was. Het positieve is dat inhalen hier eenvoudig gaat  en dat we een snelle wagen hebben. Vanavond moeten we nog even een masterplan voor de race bedenken.”