Eventjes reed Adrian Sutil tiende. In de openingsfase. Maar ook in de Grand Prix van Duitsland scoort Sauber geen punten, waardoor de Zwitserse formatie nog steeds puntloos is.

Uiteindelijk finishte Sutil zijn thuisrace niet. Esteban Gutiérrez haalde de eindstreep wel, als veertiende. “Het team heeft het dit weekend goed gedaan”, vindt de Mexicaan. “We hebben de auto vanaf vrijdag zo goed als mogelijk gemaakt.”

“Een veertiende plaats is natuurlijk niet iets om tevreden mee te zijn. Ik vocht van begin tot eind. We missen nog de snelheid om gevechten te winnen. We moeten blijven werken zodat we in de komende races beter voor de dag komen.”

Sutils auto stopte ermee nadat hij een donut maakte op start/finish, waardoor hij uitviel. “Het was een prima race met goede gevechten”, concludeert Sutil. “Ik had het naar mijn zin. Het was de eerste keer dit jaar dat ik het gevecht met andere wagens aankon.”

“Na mijn laatste pitstop had ik plotseling geen aandrijving meer. Op het rechte stuk gebeurde dat, waardoor mijn auto spinde en de motor uitviel. Erg frustrerend, maar we zullen het moeten accepteren.”