Er gaat bijna geen dag voorbij of Jarno Trulli durft wel ergens een kanttekening bij te plaatsen. Met name de Pirelli’s moesten het in de aanloop naar het seizoen flink ontgelden.

De Team Lotus-coureur beweerde al eens dat zijn uitspraken verkeerd waren geïnterpreteerd en dat hij zaken niet zo had bedoeld, maar langzaam – en na drie Grands Prix – lijkt hij zijn mening over het Italiaanse rubber bij te stellen.

“In algemene zin kan ik alleen maar positief zijn, juist omdat er in het begin zoveel zorgen waren. Vanaf de eerste race zijn er geen problemen meer met de banden geweest wat betreft slijtage en prestaties”, aldus Trulli tegenover ESPNF1.

“De banden kunnen de races flink opschudden, maar er zijn ook enkele variabelen die we nog niet onder de knie hebben. Hoe meer we rijden, des te beter we de Pirelli’s beginnen te begrijpen. Door die variabelen werkt het ene setje banden soms beter dan het andere setje banden.”

Toch heeft de Italiaanse rijder een positieve conclusie in petto: “Ik kan alleen maar zeggen dat de Pirelli’s van toegevoegde waarde zijn voor de Formule 1.”