Nadat Lewis Hamilton een klapband kreeg domineerde Sebastian Vettel de Grand Prix van Groot-Brittannië op Silverstone. De Red Bull Racing-coureur stevende af op de zege, maar een versnellingsbakprobleem weerhield hem daarvan.

En dus haalde de Duitser voor het eerst dit seizoen niet de eindstreep. “Dit is enorm teleurstellend”, erkende Sebastian Vettel na afloop tegenover de BBC. “Mijn vijfde versnelling kapte er mee en de rest raakte ook beschadigd. Ik kon niet verder. Ik stond er goed voor om deze mooie race weer te winnen. Volgend jaar krijg ik weer een kans.”

Ook Vettel was zich bewust van de kwakkelende Pirelli-banden. “Het is heel moeilijk om tijdens een race in te schatten wat je wel en niet moet doen wat dat betreft”, aldus de drievoudig wereldkampioen. “Ik moest kerbstones ontwijken maar wist niet of het daar wel aan lag. Het kon ook aan de banden, of het rubber zelf liggen.”

“Ik moest zo vloeiend en voorzichtig mogelijk rijden zonder snelheid te verliezen. Dit is in ieder geval geen goede zaak. Silverstone is een snel circuit en dan wil je niet voor het aansnijden van elke bocht vrezen of je banden dat wel aankunnen.”