Sebastian Vettel denkt dat het zonder KERS voor hem niet mogelijk was geweest om poleposition te trainen in Maleisië. Met andere woorden: Red Bull maakt nu toch gebruik van KERS.

Het team besloot twee weken geleden in Australië de kwalificatie en race zonder KERS te rijden omdat het toch stukken sneller was dan de concurrentie en twijfelde aan de betrouwbaarheid. In Sepang lijkt ruimte voor twijfel vooralsnog te ontbreken.

Ook speelt een rol dat Sepang langere rechte stukken herbergt dan het circuit in Albert Park. Het leverde Vettel in ieder geval de snelste tijd op in de kwalificatie. “We werden bekritiseerd, maar hebben onze problemen opgelost”, sprak de pole-sitter naderhand.

“Ik denk dat we zonder KERS niet tot deze prestatie in staat waren geweest. Deze pole is een groot compliment voor het team. Als we onszelf niet wisten te verbeteren, was de pole aan ons voorbij gegaan, want het is een vrij uitdagend weekend tot nu toe.”

Een weekend ook dat voor Vettel en Red Bull nog niet geheel vlekkeloos verloopt. “Ik ben best blij met de balans van de auto, maar we kwamen vrijdag en in de laatste vrije training geen moment in een goed ritme. Het is geen specifiek probleem, maar van alles bij elkaar opgeteld. Gelukkig staan we toch vooraan.”