Sebastian Vettel kwam in de miezerregen van Montréal in de kwalificatie als snelste bovendrijven. De Duitser erkent echter dat hij zich ook liet verrassen door de wisselende omstandigheden.

“Het was een spannende sessie, want ik wist keer op keer niet hoe de baan er aan toe was”, zegt Sebastian Vettel in de persconferentie. “We reden de hele kwalificatie op intermediates en het was lastig om je telkens aan te passen aan de wisselende omstandigheden. In de laatste sessie besloten we, zoals altijd, twee runs te rijden.”

Laatste run

“We verwachtten dat we onze snelste tijd in onze laatste run zouden neerzetten. Je rijdt dan op nieuwe banden en neemt dan net wat meer risico”, vervolgt de coureur van Red Bull Racing. “Het ging alleen weer miezeren. De situatie verslechterde vooral in de laatste sector. Ik ging een keer rechtdoor in de laatste chicane, en tijdens mijn andere ronde maakte ik elders op de baan een fout.”

“De omstandigheden waren tijdens mijn eerste run in de laatste sessie beter. Dat was verrassend. In de laatste twee bochten kon niemand zich meer verbeteren, en dat vond ik natuurlijk wel prima. Het was voor iedereen een lastige kwalificatie. Ik wil Valtteri Bottas met zijn derde plaats feliciteren, dat is echt enorm goed.”

Lastig

“Wij zijn extreem blij met dit resultaat. We waren gisteren al sterk in lange runs dus ik verwacht dat we morgen in een goede vorm verkeren. Het was vandaag op bepaalde punten op de baan lastig. Soms was het op sommige plaatsen droog, en de ronde daarna weer nat. Morgen wordt er beter weer verwacht, maar mij maakt het niet uit. We staan er goed voor en het wordt sowieso een interessante race. Er kan in elke ronde veel gebeuren.”