Sebastian Vettel verwacht dat Kimi Räikkönen en Romain Grosjean dit weekend hoge ogen zullen gooien in Abu Dhabi. De viervoudig wereldkampioen is onder de indruk van de snelheid van de Lotus.

“De gebruikelijke teams zullen het ons lastig maken”, vertelt hij na afloop van de tweede vrije training, die Vettel als snelste afrondde. Grosjean was in de eerste training de snelste. “Lotus is buitengewoon snel, zeker met het oog op zondag. Waarschijnlijk zullen ze in de tweede helft van een stint ook erg snel zijn. We moeten ze dus in de gaten houden.”

Vettel, die de afgelopen zes races allemaal won, verwacht dat Mercedes vooral morgen, als er gekwalificeerd wordt, een bedreiging vormt. “Ze zijn erg snel over één ronde”, aldus de Red Bull-coureur. “Ik heb niet veel van Ferrari gezien. Als ik een oordeel moet vellen, hebben ze moeite met de lange runs.”

Mark Webber gaf in de tweede training anderhalve tiende toe op zijn teamgenoot en noteerde daarmee de tweede tijd. “De tweede sessie gaf een beter beeld weer voor de kwalificatie en de race dan de eerste. Dat komt door de omstandigheden van de avond”, aldus de Australiër. “Het ging vandaag vooral om de banden. De zachte band zal het hier een stuk langer volhouden dan vorige week in India.”

“Ik houd geen slecht gevoel over aan de eerste dag. We hebben de informatie die we nodig hadden, dus nu is het afwachten hoe het ons morgen vergaat. Vanavond doorlopen we alles nog een keer om de auto beter te begrijpen op het gebied van de Pirelli’s.”