Red Bull domineerde de tijdentabel van de tweede vrije training, maar dat geeft volgens Sebastian Vettel de situatie niet helemaal goed weer. “We zijn snel, maar ik denk dat Mercedes morgen een sterke kwalificatie gaat rijden.”

De kwalificaties zijn dit jaar vaker wel dan niet een domein voor de Mercedes-coureurs, en Lewis Hamilton presteert doorgaans ijzersterk in Singapore. Neemt niet weg dat Red Bull Racing vooralsnog zijn zaakjes goed voor elkaar heeft.

“Het was hard werken vandaag”, vertelt Vettel. “Mijn snelle tijd verraste mij. Ik reed een goed ronde, maar representatief is deze tijd niet. We zijn snel, maar ik denk dat Mercedes morgen een sterke kwalificatie gaat rijden. De oplossing voor de tiende bocht had niet beter kunnen zijn.”

Voorheen was bocht tien de beruchte Singapore Sling, drie korte bochtjes die samen een chicane vormden. Nu is het gewoon één keer linksaf. Mark Webber is daar, net als Vettel, over te spreken. “We hebben grotendeels gedaan wat we vandaag moesten doen”, vertelt de Australiër, die zes tienden moest toegeven op Vettel, maar toch tweede werd.

“Het is hier makkelijk om dingen vooral niet gedaan te krijgen. We hebben echter een goede afstelling. We moeten nog wat doen aan onze snelheid voor de lange runs, en ook tijdens korte stints mag het wel wat sneller gaan. Dat mag je niet vergeten. Niets is nog zeker, maar vandaag liep het lekker. Bocht tien is verbeterd.”