Sebastian Vettel reed een prima kwalificatie. De regerend wereldkampioen versloeg zijn teamgenoot en haalde naar eigen zeggen het hoogst haalbare. Dat hij met zijn derde plaats 2,2 seconden langzamer is dan Nico Rosberg, is even slikken.

Tijdens de persconferentie lachte de viervoudig wereldkampioen het maar als een boer met kiespijn weg. “Ik stond liever hoger, maar het verschil is gewoon te groot”, erkent de Red Bull-coureur. “Meer dan dit zat er niet in. Het was een lastige kwalificatie.”

De hele sessie was het circuit nat. Hierdoor verzaakten de Mercedes-coureurs alleen niet en kon Vettel dus niet voor een verrassing zorgen. De Duitser was vooral opgelucht dat hij mee mocht doen aan de laatste kwafliciatie.

Net aan door

“In de tweede kwalificatie zat het veld heel dicht bij elkaar. Het ging harder regenen en ik wilde een extra band uitsparen. Coureurs gingen sneller, maar ik ging nét aan door. Daardoor kon ik in de laatste sessie twee setjes banden gebruiken.”

“Toch bleef het lastig. Vooral in Eau Rouge had ik een paar momenten dat ik mijn wagen moest corrigeren. Ik ben dus best blij dat ik toch de derde plaats heb gehaald.”