Sebastian Vettel en Mark Webber bezorgden Red Bull de eerste twee plaatsen op de eerste trainingsdag in India. Maar net als de andere coureurs hadden de Red Bull-coureurs moeite om de zachte banden lang in leven te houden.

Veel coureurs hadden last van blaarvorming op de linkervoorband op het Buddh International Circuit. Volgens Vettel zou dat in de loop van het weekend nog kunnen verbeteren. “De zachte band gaat duidelijk niet erg lang mee”, constateert hij na de eerste trainingen. 

“Maar op vrijdag moet de baan altijd nog ingereden worden. Normaal gesproken gaat het op zaterdag beter. Bovendien hebben we deze compound al lang niet meer gebruikt. Toch verwacht ik geen lange stints op deze band zondag. We moeten ermee leren omgaan en onze afstelling erop aanpassen.”

Teamgenoot Mark Webber noemt een éénstopstrategie zoals vorig jaar echter niet onmogelijk. “De tweede training is heel anders dan de race”, stelt de Australiër. “Er kan nog ruimte ontstaan om voor een lange run te gaan en dan komt een éénstopper wellicht om de hoek kijken. Dat weten we pas tot de race begint. We moeten de meute volgen en proberen de race te controleren.”