Waar Sebastian Vettel vorige week nog met pech te maken kreeg, was nu teamgenoot Mark Webber aan de beurt. Zijn team verprutste een pitstop waardoor de Australiër met een los wiel werd weggestuurd.

Deze raakte een cameraman, die er naar verluidt zonder serieuze verwondingen vanaf is gekomen. Het betekende tevens dat Webber op een rondje achterstand kwam. Door de neutralisatie kon hij weer in dezelfde ronde als de rest komen en knokte hij zich op tot de zevende positie. Het is echter de vraag of hij dat resultaat mag houden, gezien het loszittende wiel in de pits.

“Ik wist dat ik een band had verloren in de pitstraat, maar niet dat iemand er door geraakt was”, aldus Webber na de race. “Dat is naar en ik hoop dat hij in orde is. Dat is het belangrijkste. Vandaag was als een nachtmerrie waarvan je wakker wil worden zodat je het morgen opnieuw kunt proberen.”

“We startten uitstekend en ik had een uitstekende uitgangspositie toen ik de pits inkwam. Dat verloren we toen. We zijn vandaag veel punten misgelopen en hebben niet de kans aangegrepen om voor de zege te gaan. Helaas kun je het niet terugspoelen.”