McLaren heeft de afgelopen races aardig wat terrein verloren ten opzichte van Fernando Alonso en de Red Bulls, maar teambaas Martin Whitmarsh gelooft dat allebei zijn coureurs nog kans maken op het kampioenschap.

“We zijn pas halverwege”, aldus Whitmarsh. “Dit seizoen zal tot het eind spannend blijven. Ik verwacht dat we tijdens de laatste rondes van de Braziliaanse Grand Prix op het puntje van onze stoel zitten. Ik hoop zelfs dat de spanning ondraaglijk is, want dat betekent dat we meedoen om de titel.”

Voor het zo ver is, moet McLaren nog wel een flinke achterstand op met name Alonso zien weg te werken. “Hij doet het geweldig”, is ook Whitmarsh niet ontgaan. “Ferrari is moeilijk te verslaan, maar het is niet onmogelijk. We bekijken het race per race en doen er alles aan om zo veel mogelijk punten te scoren en de situatie om te draaien.”

Whitmarsh is tevreden met de updates die in Duitsland werden geïntroduceerd, maar benadrukt dat McLaren er daarmee nog niet is. “We moeten ons blijven ontwikkelen”, zegt hij. “We zijn nu de goede weg ingeslagen en maken de auto sneller. Maar dat doen onze concurrenten ook en dat maakt de Formule 1 zo opwindend.”