McLaren-teambaas Martin Whitmarsh is er zeker van dat zijn renstal in 2014 weer op het niveau zal presteren dat een topteam betaamt. Dit omdat de focus al vroeg naar de auto van 2014 is verlegd.

Gevraagd door Formule 1-journalist of Whitmarsh er vertrouwen in heeft dat McLaren in 2014 weer op een bij dat team passend niveau zal presteren, reageert de Engelsman als volgt: “Het enige antwoord dat ik op die vraag kan geven is dat we hard werken om dat voor elkaar te krijgen en onze aandacht al een tijd geleden naar 2014 is verschoven.”

“Voor onze coureurs en het race-team betekende dit dat ze er grotendeels alleen voor hebben gestaan en moesten roeien met de riemen die ze hadden, wat soms best pijnlijk was, maar ondanks dat hebben we toch nog wel wat vooruitgang geboekt.”

“Ik denk echter wel dat we de juiste beslissing hebben gemaakt door ons al vroeg op 2014 te concentreren”, stelt Whitmarsh, die aangeeft dat men er binnen McLaren ‘vrij zeker van is dat we volgend jaar weer op de plek staan waar we horen te staan’.

Cijfers
Dat 2013 op een teleurstelling is uitgelopen voor McLaren, is een understatement. Het team heeft dit jaar, met zeventien van de negentien Grands Prix achter de rug, nog geen podium gescoord en staat slechts op 95 punten. Vorig seizoen pakte de formatie uit Woking daarentegen 378 punten en zeven overwinningen uit een totaal van twintig races.