Lewis Hamilton zat op zijn gemak in de auto terwijl de monteurs druk bezig waren een probleem te verhelpen. Eenmaal op pad gestuurd won hij de race. Martin Whitmarsh is onder de indruk.

De motor van Hamilton verdronk in de benzine en slechts net op tijd konden de monteurs een eerste reparatie afronden zodat de coureur op tijd op de grid stond. Daar aangekomen ging de motorkap er direct weer af en werd de reparatie voortgezet.

Al die tijd moest de McLaren-coureur zijn rust zien te bewaren, maar daar slaagde hij in. “Lewis zat daar maar en liet het team zijn gang gaan. Er werd druk gesleuteld aan de achterkant van zijn auto en hij concentreerde zich op de start. Ik vind het knap dat hij zo kalm bleef”, aldus Whitmarsh.

“En enkele minuten later duikt hij doodleuk voor Vettel de eerste bocht in. We wonnen de race tegen de tijd en daarna ook nog eens de Grand Prix zelf. Het was niet de beste start van de middag, maar het einde mocht er zeker zijn.”

De zege van Hamilton noemt Whitmarsh erg belangrijk. “Het is altijd lekker om als team de eerste overwinning van het seizoen binnen te hebben. Dit is een prachtige beloning voor het harde werk dat we de laatste zes weken leverden, we moesten van ver komen.”