Tijd voor een feestje bij Williams. De formatie uit Woking pakte vandaag in Hongarije namelijk zijn eerste punt van het seizoen. Pastor Maldonado eindigde als tiende, terwijl Valtteri Bottas uitviel.

Maldonado leek in de slotfase net tekort te komen voor de tiende plaats, tot Nico Rosberg met nog vijf ronden te gaan uitviel. “Ik startte erg goed vanaf de vijftiende plaats”, aldus de Venezolaan. “Ik heb een paar inhaalacties gedaan die op het randje waren. Dat deed me veel goeds, want dit is een lastig circuit om in te halen.”

“De auto was heel constant, al was hij in de tweede en derde stint niet heel snel. Ik wil heel graag punten blijven scoren en in de tweede seizoenshelft nog sterker presteren”, besluit Maldonado. Teamgenoot Bottas staat nog altijd droog. Hij viel voor de eerste keer in zijn Formule 1-carrière uit.

“Erg jammer, omdat het het doel was om elke race te finishen”, aldus de Fin. “Hier kon ik niets aan doen. We moeten de oorzaak nog onderzoeken maar ik denk dat de hydrauliek er mee te maken heeft. Eerst verloor ik de stuurbekrachtiging en daarna hield de motor er mee op. Dit was niet mijn beste race maar ik heb telkens het gevoel dat ik steeds beter word.”