Pastor Maldonado reed in de eerste vrije training de negende tijd. Dat kunststukje kon de Williams-coureur daarna niet herhalen. In de tweede sessie noteerde de Venezolaan de veertiende tijd.

“Dit was voor ons een goede dag”, constateert hij. “We hebben ons programma afgewerkt en de auto voelde dankzij de updates sneller. Er zijn nog wat problemen met de balans in de wagen, maar dit nieuwe pakket heeft potentieel. We gaan nu de informatie analyseren om onszelf verder te verbeteren. Ik denk dat we morgen weer iets sneller zijn dan vandaag.”

Valtteri Bottas kon het tempo van zijn teamgenoot volgen, maar dat had een reden. De Fin werd dertiende en achttiende. “We probeerden met het oog op 2014 wat interessante dingen uit op de wagen van Pastor”, vertelt hij. “Het leverde interessante resultaten op, en ook een duidelijk verschil in hoe de wagen zich gedroeg.”

“We krijgen het vanavond druk met het analyseren van de wagen. Nu is het zaak ons resultaat te maximaliseren en elke tiende uit de wagen weten te persen. Ik weet zeker dat we ons kunnen verbeteren voor de kwalificatie. Het lijkt erop dat de wagen beter bij dit circuit past dan de voorgaande Grands Prix.”