Mercedes-teambaas Toto Wolff noemt het niet ongebruikelijk dat er enige spanning is tussen coureurs die strijden om het wereldkampioenschap, zeker als ze een ruime voorsprong hebben op de concurrentie.

“De spanning is normaal”, stelt Wolff. “Dit is een seizoen waarin geschiedenis kan worden geschreven door het WK te winnen in een zilverpijl. Als je enige rivaal dan je teamgenoot is, is het logisch dat er emoties loskomen wanneer hij je verslaat.” 

Wie uiteindelijk aan het langste eind trekt, maakt voor Wolff niet uit. “Ze zijn allebei in staat wereldkampioen te worden. Het zijn allebei alfamannen. Het ene weekend is de een in het voordeel, het volgende weekend de ander. Het wordt dus een intensieve strijd gedurende het seizoen, maar dat is de filosofie waarvoor we hebben gekozen.”

Wolff is vooral trots dat Mercedes ook in Monaco sterk voor de dag kwam, aangezien motorvermogen daar minder relevant is. “Het is geen circuit waar je veel hebt aan een sterke motor”, zegt hij. “Het gaat er om downforce. Ik ben dus opgelucht dat we deze race achter de rug hebben, en nog wel met een 1-2. In Montreal draait het weer om vermogen en met onze krachtbron zie ik dit weekend met vertrouwen tegemoet.”