De Formule 1 streeft een groen imago na. Honda doet natuurlijk vreselijk hun best met hun Earth Car-concept, de FIA draagt ook hun steentje bij en ook Lewis Hamilton heeft het licht gezien.Bridgestone is nu, in samenwerking met de FIA, een campagne gestart: Make Cars Green. Om daar ruchtbaarheid aan te geven, had de bandenleverancier de coureurs van Ferrari en McLaren gevraagd op een persconferentie in Tokyo te verschijnen.

Alle vier knikten ze instemmend toen Bridgestone hun plannen uit de doeken deed. Ja, ze waren allemaal erg begaan met het milieu en vonden het fantastisch dat Bridgestone en de Formule 1 probeerden de wereld bewuster te maken. De vraag wat ze zelf deden om een bijdrage te leveren was natuurlijk onvermijdelijk.

Hamilton altijd haantje de voorste om het politiek correcte antwoord te geven antwoordde: ,,Ik probeer zo min mogelijk met de auto te reizen en maak dus zoveel mogelijk gebruik van het openbaar vervoer.’ Opmerkelijk. Maar het braafste jongetje van de klas was nog niet klaar. ,,Ik gebruik mijn GPS om mijn route te plannen zodat ik nooit verkeerd rij en onnodig kilometers maak. Ik probeer dus echt mijn best te doen voor het milieu.”

Mooie woorden die er bij de Japanners in ging als koek. Er was gelukkig één sceptische journalist aanwezig die vroeg: ‘Hoe is het busvervoer eigenlijk geregeld in Geneve?’ Even leek het schaakmat voor de verslaggever, maar de McLaren-coureur liet zich niet zo makkelijk het veld uitslaan en kwam met een scherp weerwoord: ,,Ik neem altijd de tram.”