Op het eerste gezicht lijkt Colin Kolles een man die je liever niet in het donker op straat wilt tegen komen. Want als blikken konden doden, dan was er al tijden geen Nederlandse journalist meer te vinden in de paddock.Gelukkig kennen we Colin al wat langer dan vandaag. In principe is het geen foute kerel. Maar omdat we het merendeel van de tijd het niet eens zijn met zijn beleidsvoering, leidt dat vaak tot verhitte interviews, rare bekken trekken en hevig gezucht en gesteun van de Roemeense kant.

In Budapest had collega-journalist Dick Springer het lef de teambaas te storen tijdens zijn lunch. Kolles gaf hem zijn waag-het-niet-om-met-mij-te-komen-praten-blik. Na het ontslag van Albers en de aanhoudende kritiek van de Nederlandse media, is hij klaar met ons. Toch stapte Springer op hem af. ,,Ik ben hier niet om over Formule 1 te praten.”

,,Wat dan wel?”, reageerde Kolles bits. Springer legde uit dat hij bij het eten op het circuit zijn kies had gebroken. Meteen sprong de teambaas van zijn kruk, Kolles is namelijk naast teambaas ook tandarts.

Zijn diagnose was weinig geruststellend. Maar voor ons was het fijn om te zien dat hij toch nog menselijke trekjes heeft.

Linda Vermeeren