Nico Hülkenberg heeft nog maar eens onderstreept niet al te lang te willen wachten met een beslissing over zijn toekomst. “Ik wil vóór november duidelijkheid hebben.”

Hülkenberg, die deze uitspraak tegenover Autosport doet, doet deze volgens diezelfde publicatie vooral aan het adres van Lotus. Het team uit Enstone heeft aangekondigd eerst haar financiële zaken te willen regelen alvorens een coureur te strikken, maar Hülkenberg is niet bereid al te lang te wachten.

“Ik wil voor het eind van deze maand weten waar ik aan toe ben”, verduidelijkt de Duitser. “Dat is voor mij echt een harde deadline. Ik ben eind 2010 namelijk buiten de boot gevallen door te lang te wachten, en dat zal me niet nog een keer gebeuren.”

De nu nog voor Sauber uitkomende Hülkenberg is met meerdere teams in onderhandeling. Behalve met Lotus is hij naar verluidt ook met Force India – waarvoor hij eerder in 2012 al racete – in gesprek.

Hülkenbergs huidige werkgever Sauber liet na het raceweekend in Zuid-Korea weten nog altijd hoop te koesteren de coureur te kunnen behouden, maar dat lijkt onwaarschijnlijk. Volgens het Italiaanse Autosprint heeft de Zwitserse renstal Hülkenberg tijdens het weekend een nieuw contract aangeboden, maar heeft hij dat afgewezen.