Volgens de Gazzetta dello Sport heeft het team van Mercedes wereldkampioen Lewis Hamilton een nieuw driejarig contract aangeboden. De nieuwe deal moet de Brit tot en met 2018 bij het team houden.

Hamiltons huidige overeenkomst met Mercedes loopt aan het eind van 2015 af. De coureur en het team hebben eerder al over contractverlenging gesproken, maar die gesprekken werden gestaakt toen de titelstrijd tussen Hamilton en teamgenoot Nico Rosberg zijn kookpunt bereikte.

Hamilton en Mercedes verklaarden tegelijkertijd echter na afloop van seizoen 2014 snel weer met elkaar om de tafel te gaan zitten, ook al stelde Mercedes-teambaas Toto Wolff onlangs nog dat hij toch ‘geen haast’ heeft om een nieuw akkoord getekend te krijgen.

Volgens de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport ligt er inmiddels hoe dan ook een voorstel bij Hamilton: Mercedes zou de Brit een contract tot en met eind 2018 hebben voorgelegd, waarbij hij twintig miljoen euro per jaar betaald zou krijgen.

Hoewel dit lager klinkt dan het bedrag dat in veel Britse publicaties is genoemd – waarin wordt gesproken over een gage van tussen de 25 en 30 miljoen euro – zou de twintig miljoen volgens de Gazzetta dello Sport puur een basissalaris zijn.

Middels bonussen zou Hamilton – zolang Mercedes zo dominant blijft als het in 2014 was – immers flink kunnen bijverdienen: het team zou Hamilton hebben voorgesteld hem een additionele één miljoen euro per zege te betalen en nog eens vijf miljoen extra als hij zijn derde titel pakt.

Mocht Hamilton akkoord gaan met het voorstel, dan is Mercedes tot en met eind 2017 voorzien van coureurs, aangezien de overeenkomst van teamgenoot Rosberg – de vice-kampioen van 2014 – eerder al werd verlengd en tot en met 2017 doorloopt.