Als in maart van 2015 het nieuwe Formule 1-seizoen begint in Australië, staat de dan zeventienjarige Max Verstappen – als jongste Formule 1-coureur ooit – aan de start voor Toro Rosso. Dat claimt De Telegraaf.

Verstappen, die dinsdag officieel werd aangekondigd als het nieuwste lid van het talentenprogramma van Red Bull, maakt volgens de Nederlandse krant in 2015 al zijn Formule 1-debuut voor Red Bulls ‘opleidingsteam’ Toro Rosso, als vervanger van Jean-Eric Vergne.

Hoewel Max’ vader Jos Verstappen ten overstaan van De Telegraaf niets loslaat over de toekomstplannen die Red Bull voor zoon Max heeft – ‘we gaan alles eerst bespreken en bekijken’ – claimt het dagblad van een insider bij Toro Rosso bevestigd te hebben gekregen dat de zaak al beklonken is en Max in 2015 al Formule 1-coureur wordt voor dat team.

Volgens De Telegraaf wordt er komende week, in de aanloop naar de Grand Prix van België, meer duidelijk gemaakt over de plannen die Red Bull heeft voor de jonge Verstappen. Het gerucht over een Formule 1-debuut in 2015 zingt overigens al langer rond, maar is nu dus weer volledig aangewakkerd.

Wat de rest van 2014 betreft, heeft Red Bull overigens duidelijk gemaakt dat de nu nog zestienjarige Verstappen zijn huidige Formule 3-campagne met Van Amersfoort Racing gewoon afmaakt en ook voor dat team aan de prestigieuze Formule 3-race in Macau zal meedoen. Tussen de bedrijven door gaat hij volgens De Telegraaf echter door Red Bull worden klaargestoomd voor het grote werk.

Marko
Helmut Marko, het hoofd van Red Bulls talentenprogramma, heeft zich tegenover Crash.net ondertussen weinig loslippig getoond over zijn plannen. “We zijn heel blij dat we Max binnenboord hebben gehaald, want hij past perfect binnen het Red Bull Junior Team. Max heeft zeer indrukwekkende dingen laten zien in de Formule 3, is razendsnel en er zit een enorm goede kop op.”