Ferrari-coureur Sebastian Vettel denkt dat zijn teamgenoot Kimi Räikkönen zijn recente problemen te boven kan komen en hoopt dan ook dat de Scuderia verder gaat met de Fin.

De positie van Räikkönen bij Ferrari staat onder druk. Niet alleen omdat Vettel hem meestal de baas is, maar vooral omdat Räikkönen zichzelf het leven te vaak moeilijk heeft gemaakt door in de kwalificatie tegenvallend te presteren én door twee slechte races op rij, in Canada en Oostenrijk.

In Canada spinde Räikkönen na het verlaten van de pits door een probleem met de motorafstelling en verloor hij de derde plek, terwijl hij in Oostenrijk vlak na de start crashte. Ferrari heeft gezegd Räikkönen daar niet op af te rekenen, maar de geruchten over het vervangen van The Iceman zwellen aan.

Als het aan Vettel ligt, houdt Ferrari voor 2016 echter vast aan Räikkönen: “Ik zou dat graag zien, want Kimi en ik hebben een geweldige werkrelatie en motiveren elkaar. Maar ja, de beslissing is niet aan mij en ik weet niet wat er allemaal speelt”, zegt Vettel in gesprek met Sky Italia.

Waar Vettel wel zeker van is, is dat Räikkönen zich gaat herpakken na zijn mindere reeks. “Hij kent een seizoen met ups and downs, maar we hebben het hier over Kimi: een getalenteerde coureur die zijn werk gewoon heel goed kan doen. Ik denk dan ook dat we de oude Kimi snel zullen terugzien.”

Wat Vettel in gesprek met Motorsport-Total nog beklemtoont, is dat de kritiek op coureurs soms overdreven is, zoals hijzelf ook heeft ervaren. “Na vier geweldige jaren met Red Bull, was 2014 een minder seizoen. Ik had veel pech en maakte zelf ook fouten en dus volgde de kritiek gelijk.”

“In deze sport kunnen dingen echter snel veranderen, en dat is waarom je volgens mij ook niet te zwaar aan dat soort kritiek moet tillen. Kimi weet dat ook, want hij weet heus van zichzelf wat hij kan”, aldus Vettel.