Voor de laatste neutralisatie stevende Jenson Button af op een puntenfinish. Toen anderen op versere banden reden viel hij terug naar de dertiende plaats. “Ik was aangeschoten wild.”

De McLaren was ook in Silverstone, de thuisrace van Jenson Button én McLaren, een matige wagen. “Dit was een frustrerende dag”, vertelde Button na afloop tegen de BBC. “Ik begon de race op de hardere band, omdat niemand anders dat deed. Deze sleet echter sneller dan de zachtere compound en daarom had ik dus een probleemvolle eerste stint.”

“Op de andere band ging ik stukken sneller en was ik blij. Dit was alleen geen goede dag. Tijdens de laatste neutralisatie reed ik op oude banden en dus was ik aangeschoten wild toen de race werd hervat. Al met al was dit een lastige race voor mij.

Al ken Button het in perspectief plaatsen. “Belangrijker is dat er dit weekend vijf banden geklapt zijn”, zegt hij over het rubber van Pirelli. “Dat is een groot probleem en het is iets dat moet worden uitgezocht. Je verandert je rijstijl tijdens de Grand Prix niet, maar zoiets heeft dan wel je aandacht.”

“In een langzame bocht is het niet zo’n probleem als je band klapt”, aldus Button. “Die van Sergio Pérez ging echter aan flarden toen hij een kilometer of 300 per uur reed. Je kunt de controle over je wagen verliezen en anderen kunnen geraakt worden door het rubber en metaal.”

Net als Lewis Hamilton, zal Jenson Button niet aankloppen bij Pirelli. “Er hoeft niets gezegd over te worden want iedereen heeft gezien wat er is gebeurd.” 

Sergio Pérez

Sergio Pérez schaart zich achter de opmerkingen van zijn meer ervaren teamgenoot: “We mogen van geluk spreken dat uiteindelijk iedereen er zonder kleerscheuren vanaf is gekomen, maar dit probleem moet worden opgelost. We hebben recht op tekst en uitleg.”

Voor Pérez betekende een klapband het einde van de race, terwijl hij tot dat moment sterk onderweg was. “Ik reed het meerendeel van de race stevig in de toptien, totdat ik een explosie voelde”, aldus Pérez. “Er was niks tegen te beginnen. Al met al hebben we laten zien dat we langzaam naar voren kruipen. Zo kunnen we toch nog iets positiefs meenemen uit onze thuisrace.”