Caterham heeft André Lotterer gevraagd in Abu Dhabi weer voor het team te rijden, maar Lotterer weet nog niet of hij dat wil. Caterham kan sowieso niet zomaar iedereen inzetten, omdat er per team maar vier race-coureurs per seizoen gebruikt mogen worden.

Lotterer reed eerder dit jaar één Grand Prix voor Caterham, die van België. Hij verving dat weekend vaste kracht Kamui Kobayashi, maar weet nog niet of hij een tweede keer wil instappen bij de formatie uit Leafield.

“Caterham heeft me gebeld met de vraag voor ze te rijden, maar ik weet nog niet of ik het ga doen”, vertelt de Duitser – die dit weekend met Audi een WEC-ronde heeft in Bahrein en de week na Abu Dhabi weer in het WEC aan de bak moet in Brazilië – aan Autosport.

Dat Caterham – dat onder curatele staat en de afgelopen twee Grands Prix heeft gemist, maar heeft verklaard er in Abu Dhabi weer bij te zijn – bij Lotterer terecht is gekomen, is geen verrassing.

Een team mag tijdens een seizoen zoals gezegd immers maar vier race-coureurs inzetten. Caterham zit al aan drie, omdat behalve Lotterer en Kobayashi ook Marcus Ericsson races voor het team heeft gereden gedurende 2014.

Ericsson, die in 2015 voor Sauber gaat racen, heeft echter definitief gebroken met Caterham. Dat betekent dat Caterham hem moet vervangen en – tenzij het dispensatie krijgt van de FIA – sowieso één zitje aan Lotterer of Kobayashi moet geven, al kan het natuurlijk ook met allebei aantreden.

Of Kobayashi nog voor Caterham wil racen, is echter ook maar de vraag. De Japanner heeft zich op de vlakte gehouden over de situatie, al heeft hij eerder wel tussen neus en lippen door aangegeven dat hij moet instappen als Caterham hem dat vraagt omdat dit nu eenmaal zo in zijn contract staat.

Of alle veranderingen bij Caterham daar iets aan veranderd hebben, is niet duidelijk. Andere coureurs met banden met Caterham zijn Roberto Merhi, die voor het team getest heeft, Rubens Barrichello – die naar verluidt de laatste drie races zou rijden – en de mogelijke testrijder Alice Powell.

De doelstelling van de crowdfund-actie die Caterham in het leven heeft opgeroepen om deelname in Abu Dhabi te financieren, is overigens nog niet behaald. Op het moment van schrijven is zo’n tachtig procent van het streefbedrag van 2.8 miljoen euro door fans aan Caterham toegezegd.