Ferrari-teambaas Frederic Vasseur zou het vreemd vinden als Felipe Massa met terugwerkende kracht alsnog de wereldtitel van 2008 in de Formule 1 zou krijgen. Vasseur zegt dat tegen Motorsportweek.com. De Braziliaanse oud-coureur, die in 2008 voor Ferrari uitkwam, gaf vorige week juist aan zijn juridische aanklacht tegen de uitslag van het WK in dat jaar uit te breiden.

Volgens de advocaten van Massa was hij ‘het slachtoffer was van een samenzwering gepleegd door individuen op het hoogste niveau van de F1 samen met de FIA en het Formule 1-management’ en heeft het mislopen van de wereldtitel hem in totaal tientallen miljoenen euro’s gekost.

Bekijk ook: hoe zat het alweer precies met Crashgate? (video)

Felipe Massa werd in de WK-strijd uiteindelijk met één punt verslagen door Lewis Hamilton. Eerder dat seizoen was Nelson Piquet jr. tijdens de GP van Singapore opzettelijk gecrasht, waardoor Massa belangrijke punten misliep. Het jaar daarop werden de details over ‘Crashgate’ openbaar gemaakt en kreeg Renault een twee jaar durend schorsingsverbod uit de F1 opgelegd, terwijl teambaas Flavio Briatore en technisch chef Pat Symonds ook werden gestraft voor hun rol in het incident. De 11-voudig winnaar begon eerder dit jaar met juridische stappen toen voormalig F1-eigenaar Bernie Ecclestone onthulde dat hij en voormalig FIA-voorzitter Max Mosely wisten dat de crash van Piquet opzettelijk was, maar ervoor kozen om niets te doen.

Lees ook: Massa zet eerste stap om wereldtitel 2008 op te eisen

“Zoals je je kunt voorstellen wil ik geen inhoudelijk commentaar geven op deze zaak, ik heb een goede relatie met alle betrokkenen”, zegt Frederic Vasseur. De Fransman voegt er vervolgens toch nog iets interessants aan toe.

‘Geen fan om uitslag te veranderen’

‘In het algemeen proberen we juist druk uit te oefenen op de FIA om de uitslag van een race meteen na het vallen van de vlag bekend te maken. Ik ben geen grote fan om de uitslag 15 minuten na de finish nog te veranderen, dus in die zin zou het vreemd zijn”, aldus Vasseur, verwijzend naar een eventuele wijziging in de WK-stand van 2008 ten faveure van Felipe Massa.

Lees hier alles over de Dutch GP 2023 in Zandvoort, met o.a. het complete tijdschema

Een oordeel over de eerste seizoenshelft, nog even nagenieten van de Grand Prix van België en meer: de nieuwe editie van FORMULE 1 Magazine vind je nu in de winkel of in je brievenbus. Maar bestellen kan ook online! Ook in deze editie boeiende verhalen, interessante reportages, achtergronden en interviews, duiding en onderscheidende fotografie! In dit nummer onder andere:


• Max Verstappen, buitengewoon in België: zorgeloos de zomer in
• Reportage: de tranen zijn na de fatale crashes op Spa nog niet opgedroogd
• Tussenrapport Tom Coronel: Is Leclerc de man van de toekomst bij Ferrari?
• Nico Hülkenberg spreekt: In Eefde is het voor mij allemaal begonnen
• Columns Noël Ummels & Amber Brantsen
• Het allermooiste beeld van Peter van Egmond en gastfotograaf Francis Vermeulen
• Techniek: over 1,1 miljoen datapunten per seconde in een F1-auto
• En verder alles over de Grands Prix van Hongarije en België


Gratis verzending binnen Nederland!