Pastor Maldonado brak in Hongarije eindelijk de ban voor Williams door het eerste puntje van het jaar in de wacht te slepen. Het lijkt er in België niet op dat de Venezolaan opnieuw voor een puntenfinish kan gaan.

Maldonado klokte de veertiende tijd, op vier tienden van nummer tien Paul di Resta. “Ik vond het vandaag lastig om de juiste balans in de wagen te vinden”, vertelt de Williams-coureur. “We hebben veel werk te doen om het beoogde resultaat te halen. Het gaat niet lang meer duren voor we meer snelheid vinden.”

“De concurrentie wordt echter ook steeds sneller en dat maakt het heel lastig om het gat te dichten. We gaan in ieder geval proberen het maximale te halen uit wat we hebben en kijken of we de afstelling en balans van de wagen verder kunnen verbeteren”, aldus Maldonado.

Valtteri Bottas besloot de middagtraining als zeventiende, op ruim een halve seconde van zijn teamgenoot. “In de eerste training was het lastig om iets te testen vanwege de regen. Het circuit was op bepaalde delen wel, en op andere delen weer niet droog”, aldus de Fin. “Mijn tweede sessie was productiever en ik voerde daarin een aantal interessante dingen uit.”

“Nu is het zaak om de verzamelde data te analyseren voor de afstelling van morgen. Mijn wagen is nu competitiever op de hardere van de twee banden, dus de algemene balans in de auto met de zachtere band moet dus verbeterd worden.”