Daniel Ricciardo hoopt dat Renault de goede snelheid van afgelopen weekend op Monza door kan zetten en hoopt dan ook op meer duels met Max Verstappen. De Australiër verwacht daarnaast dat Renault dit jaar voor de derde plek in het constructeurskampioenschap kan gaan: “Als we meer van dit soort weekenden hebben wel.”

In Spa kon Ricciardo in de eerste ronde nog wel een aanval inzetten bij Verstappen, maar de Nederlander wist zijn oud-teamgenoot achter zich te houden waarna hij aan de horizon verdween. Toch hoopt Ricciardo op nog meer van dit soort gevechten met Verstappen. “Monza leent zich daar wel voor”, stelt hij. De ‘honey badger’ heeft hoge verwachtingen voor de Italiaanse Grand Prix. “Dit zou een goede baan voor ons moeten zijn.”

Lees ook: Toch publiek op Monza: circuit laat 250 dokters en verplegers toe

Na een sterk weekend op Spa had Esteban Ocon alle vertrouwen erin dat Renault derde kan worden in het constructeurskampioenschap. Ook Daniel Ricciardo gelooft er in. “Als we dit soort weekenden hebben wel. Het kan allemaal snel omdraaien. Spa was echt geweldig. Het was één van mijn sterkste weekenden tot nu toe bij Renault”, aldus Ricciardo.

Lees ook: Honda: ‘Hoe beter we presteren, des te groter de kans dat we doorgaan in de F1’

Of Monza ook gegarandeerd een podiumplek gaat opleveren voor Renault durft Ricciardo niet te zeggen. “We kunnen weer competitief zijn. Na volgende week komen we hier met het nodige vertrouwen. Maar we zullen het zien”, concludeert hij.