Charles Leclerc heeft in Azerbeidzjan alweer zijn zesde pole van 2022 gepakt, maar verzilverde er pas twee. Sterker nog: de afgelopen drie keer lukte hem dat niet.

Zo staat de teller qua aantal zeges dit jaar ‘pas’ op twee voor de Ferrari-coureur. Max Verstappen heeft dit jaar al vier keer gewonnen. De Nederlander deed dat in Imola van pole, maar verder van een vierde, derde en een tweede plek.

Lees ook: Preview: Verstappen wacht in bikkelhard Bakoe een strijd op meerdere fronten

In Bakoe begint Verstappen ook als derde, met teamgenoot Sergio Pérez die tweede staat. De Mexicaan won twee weken terug de Grand Prix van Monaco en verkeert in bloedvorm. Leclercs teamgenoot, Carlos Sainz, vertrekt van de vierde gridplek.

Lees ook: Kwalificatie: Leclerc knokt zich naar pole in straten Bakoe, Verstappen derde achter Pérez

Mercedes-rijders George Russell en zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton zijn vijfde en zevende. De vijfde startrij is goed voor zes wereldtitels: viervoudig kampioen Sebastian Vettel kwalificeerde zich als negende in een goed optreden voor Aston Martin, Fernando Alonso (Alpine, twee titels) als tiende.

De Grand Prix van Azerbeidzjan begint zondagmiddag om 13:00 uur Nederlandse tijd. Bekijk hieronder de volledige startopstelling voor de GP in Bakoe.

Uitslagen