Max Verstappen is de Grand Prix van Groot-Brittannië uitstekend gestart. De Nederlander was in de eerste twee trainingssessies de snelste, maar zag na afloop nog wel punten van aandacht. ‘We willen de auto verbeteren voor de kwalificatie van morgen, maar over het algemeen was het een sterke dag.”

Vooral de eerste trainingssessie van Max Verstappen zag er solide uit. De Nederlander reed 26 ronden en klokte een snelste tijd van 1:28.600. Daarmee 0.448 seconden sneller dan de nummer twee Sergio Pérez. In de tweede vrije training waren de marges beduidend kleiner. Verstappen kwam tot een 1:28.078, Carlos Sainz werd op 0.022 tweede.

Podcast Groot-Brittannië Update: Met Verstappen en Pitt in de pits

Al met al was het een nuttige dag voor Verstappen. “Ik denk dat het best een goede dag voor ons was. Het was een beetje glad in het begin, maar dat komt door de hoge druk op de banden. Dat is natuurlijk voor iedereen hetzelfde, maar het maakt het wat lastiger bij lage snelheden.”

‘Auto presteert goed’

“We hebben gewoon ons programma kunnen afwerken”, vervolgde Verstappen. “Ik denk dat de auto over het algemeen erg goed heeft gepresteerd, dus daar kunnen we blij mee zijn. Ook de long runs voelden goed aan, dus het is behoorlijk positief.”

De Grand Prix van Groot-Brittannië gaat vandaag verder met de derde vrije training en de kwalificatie.

Tijdschema GP Groot-Brittannië: zo laat beginnen de sessies

De nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine ligt nu in de winkel! Met zoals altijd boeiende verhalen, interessante reportages, achtergronden en interviews, duiding over techniek en onderscheidende fotografie! In dit nummer onder meer:

Max Verstappen, aanjager van Red Bulls recordregen
Lance Stroll: delicate investering van een kwart miljard dollar
Exclusief! Raymond Vermeulen, de architect van Max’ imperium
Het andere leven van hotelier & kunstverzamelaar Helmut Marko
Coureur of operazanger? Het dilemma van Giuseppe Campari
Columns Rob Kamphues & Amber Brantsen
Het allermooiste beeld van Peter van Egmond
En verder natuurlijk alles over de Grand Prix van Canada!

Haal het blad in de winkel of bestel hieronder en krijg ‘m thuisgestuurd (gratis verzending in Nederland!)