Het huidige Formule 1-seizoen duurt nog lang, maar de transfermarkt draait nu al overuren. Een aantal coureurs hebben inmiddels nieuwe handtekeningen gezet en een plekje op de grid van 2025 bemachtigd. Toch zijn er nog een aantal stoeltjes te vergeven. Hoe zit het precies met de contracten van de verschillende F1-coureurs? We zetten de huidige stand van zaken op een rijtje.

Lewis Hamilton opende al vroeg het bal met zijn historische transfer naar Ferrari – in februari kondigde de zevenvoudig wereldkampioen aan dat hij het na twaalf seizoenen met Mercedes bij de scuderia wil gaan proberen. Sindsdien hebben meerdere coureurs hun contracten verlengd, of de overstap gemaakt naar een concurrerende renstal. Het is nog wachten op nieuws van Carlos Sainz – de Spanjaard werd geslachtofferd ten behoeve van Hamilton en is sindsdien een van de belangrijkste spelers op de transfermarkt.

LEES OOK: Houdt Toto Wolff Sainz aan het lijntje? ‘Blijft een veilige optie voor Mercedes’

Ook Red Bull heeft de line-up inmiddels bevestigd. Sergio Pérez verbond zich begin juni voor nog eens twee jaar aan het team uit Milton Keynes. Yuki Tsunoda – die automatisch niet promoveerde naar het topteam – koos op zijn beurt voor nog één jaar met Visa RB. Binnen de Red Bul-teams is echter niets in beton gegoten. Helmut Marko heeft al meermaals bevestigd dat er gedurende de zomerstop nog eens goed naar de line-up wordt gekeken. De kans is groot dat Pérez – die al veel punten liet liggen in 2024 – straks het veld moet ruimen.

LEES OOK: Officieel: Esteban Ocon tekent meerjarig contract bij Haas

Esteban Ocon is de laatste coureur die een nieuwe handtekening zette. De 27-jarige Fransman tekende een meerjarig contract met Haas. Zodoende komt hij straks naast rookie Oliver Bearman terecht. De Formule 2-coureur gooide in Jeddah al hoge ogen tijdens zijn vuurdoop met Ferrari. Alpine heeft nog geen vervanger gekozen voor Ocon. Reservecoureur Jack Doohan staat te springen om zijn debuut te maken in de Formule 1, maar ook Mick Schumacher maakt kans op een stoeltje bij de Fransen.

Contracten F1-coureurs

CoureurHuidige teamContract
Max VerstappenRed BullRed Bull (t/m 2028)
Sergio PérezRed BullRed Bull (t/m 2026)
Lewis HamiltonMercedesFerrari (t/m 2026*)
George RussellMercedesMercedes (t/m 2025)
Charles LeclercFerrariFerrari (t/m 2026*)
Carlos SainzFerrari
Lando NorrisMcLarenMcLaren (t/m 2027*)
Oscar PiastriMcLarenMcLaren (t/m 2026)
Fernando AlonsoAston MartinAston Martin (t/m 2026)
Lance StrollAston MartinAston Martin (t/m 2025*)
Esteban OconAlpineHaas (t/m 2026*)
Pierre GaslyAlpineAlpine (t/m 2025*)
Alexander AlbonWilliamsWilliams (t/m 2026*)
Logan SargeantWilliams
Yuki TsunodaVisa Cash App RBVisa Cash App RB (t/m 2025)
Daniel RicciardoVisa Cash App RB
Valtteri BottasSauber
Guanyu ZhouSauber
Nico HülkenbergHaasSauber (t/m 2025*)
Kevin MagnussenHaas
Oliver BearmanHaas (t/m 2026*)
* Langdurige contracten die ook na dit jaar nog doorlopen

Meer Formule 1-nieuws? Bestel hier de nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine (met gratis verzending!)