Hoewel sommige websites al berichten dat McLaren Sergio Pérez inruilt voor Kevin Magnussen, is er volgens McLaren-teambaas Martin Whitmarsh nog geen beslissing genomen.

In een telefonisch interview met onder meer Formule 1-verslaggever Adam Cooper geeft Whitmarsh te verstaan dat het team uit Woking nog geen coureurs heeft vastgelegd voor 2014 en hij staat daarbij vooral stil bij het al dan niet aanblijven van Sergio Pérez.

“Ik denk dat wij van McLaren, in de eerste plaats, onze coureurs niet van een goede auto hebben voorzien, en gezien de omstandigheden heeft Sergio zich een goede teamspeler getoond. Hij heeft het qua prestaties verder goed gedaan, dus we spreken zeker nog met hem, maar er is ondanks wat in de media wordt beweerd nog geen besissing gemaakt”, vertelt Whitmarsh

Voorlopig blijft McLaren haar opties afwegen, herhaalt de teambaas: “Feit is dat we nog geen van onze coureurs hebben vastgelegd”, beklemtoont hij, tevens verwijzend naar Pérez’ teamgenoot Jenson Button. “We houden binnen McLaren zeer open gesprekken over onze opties, maar dat doen we binnenskamers, niet in de pers.”

Magnussen?
Gevraagd door Cooper of Kevin Magnussen – die volgens onder meer de BBC de vervanger wordt van Pérez – inderdaad een kanshebber is voor het zitje van Pérez, houdt Whitmarsh zich dan ook op de vlakte. “Er zijn een aantal coureurs die we in overweging nemen, maar pas als we de knoop hebben doorgehakt, willen we er meer over zeggen.”

Ook op de vervolgvraag of Pérez in de laatste twee Grands Prix van 2013 moet bewijzen dat hij contractverlenging verdient, wil Whitmarsh niet al te veel kwijt: “Hij is een hele getalenteerde coureur en aangezien de race in Austin een soort thuiswedstrijd voor hem is, gaan we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat hij daar goed kan presteren.”

Cooper plaatst hierbij overigens de kanttekening dat het voor McLaren ook niet verstandig zou zijn zo vlak voor Pérez’ ’thuiswedstrijd’ bekend te maken dat hij weg moet bij het team. Gezien andere recente berichten omtrent Pérez, heeft het er wel alle schijn van dat de Mexicaan gewogen en te licht bevonden is door McLaren.

Het laatste wat Whitmarsh nog laat optekenen is dat hij denkt dat de reglementswijzigingen die in 2014 volgen betekenen dat teams volgend jaar ‘intelligente coureurs’ nodig hebben. “Sergio is zeker een slimme jongen, dus in die zin zou hij voor elk team – waaronder McLaren – een goede keuze zijn. Ik ben er echter zeker van dat wij, ongeacht hoe het uitpakt, twee slimme coureurs hebben in 2014.”

Button
Over Jenson Buttons situatie bij McLaren zegt Whitmarsh niets specifieks. Button zelf heeft, net zoals McLaren-kopstuk Sam Michael, aangegeven dat McLaren een optie heeft gelicht om hem in 2014 bij het team te houden, maar officieel bevestigd is hij nog niet.