De zomerstop staat voor de deur, maar voor de coureurs en teams kunnen genieten van hun vakantie wordt eerst nog de in-season test verreden op de Hungaroring in Boedapest. Op 1 en 2 augustus krijgen diverse rookies, en Robert Kubica, de kans zich te bewijzen bij de Formule 1-teams om zich zo in de schijnwerpers te rijden voor één van de felbegeerde stoeltjes het komende seizoen. 

Op de dinsdag en woensdag na de Grand Prix van Hongarije wordt net als eerder dit jaar in Bahrein een tweedaagse test georganiseerd. Dit zijn de enige toegestane testdagen voor de teams gedurende het seizoen. Op tenminste twee van de vier dagen moeten de teams ‘junior’-coureurs inzetten, dat wil zeggen coureurs die niet meer dan twee Grands Prix hebben verreden (ongeacht hun leeftijd). Robert Kubica valt hier dus niet onder, maar Renault wil hem toch graag een kans geven in de huidige auto.

Mercedes
George Russell
is naast Pascal Wehrlein en Esteban Ocon onderdeel van het opleidingsprogramma van Mercedes. Omdat de laatste twee al actief zijn bij andere teams in de Formule 1, wordt Russell de kans gegund om bij Mercedes in te stappen. De Brit verzorgt, samen met Valtteri Bottas, de twee testdagen bij Mercedes.

Leclerc na zijn overwinning op Silverstone

Ferrari
De Scuderia doet voor de in-season test beroep op eigen coureurs Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen. Naast hun zal Charles Leclerc in de Ferrari plaats nemen, de jonge Monegask in op dit moment leider in het Formule 2-kampioenschap en maakt onderdeel uit van het opleidingsprogramma van Ferrari. Leclerc neemt de eerste testdag voor rekening, terwijl de Formule 1-verteranen de tweede dag verdelen voor zij de zomerstop ingaan.

Red Bull
Red Bull kiest voor Pierre Gasly, de jonge Fransman is onderdeel van het opleidingsteam van Red Bull en zal op de tweede testdag het stuur overnemen van Max Verstappen, die de eerste dag voor zijn rekening neemt. Gasly zal extra zijn best doen om zich in de schijnwerpers te rijden, nu de toekomst van Carlos Sainz door de coureur zelf onzeker wordt gesteld. Gasly werd in 2016 nog GP2-kampioen en is dit seizoen actief in de Japanse Super Formula, onlangs verving Gasly Sébastien Buemi nog in de ePrix van New York.

Force India
Bekende namen bij Force India, zo wisten zij het neefje van voormalig Formule 1-coureur Gerhard Berger te strikken. Lucas Auer streed in 2014 nog om de titel met Esteban Ocon en Max Verstappen in de Europese Formule 3. Inmiddels is hij overgestapt naar de toerwagens waar hij uit komt voor Mercedes. Hij krijgt gezelschap van Nikita Mazepin, de 18-jarige Rus rijdt momenteel zijn tweede jaargang in de Europese Formule 3. Erg succesvol is hij daar niet, hij staat halverwege het seizoen op een vijftiende plaats. Mazepin testte al eerder voor Force India.

Gelael zat tijdens de testdagen in Bahrein ook al in de Toro Rosso

Toro Rosso
Het opleidingsteam van Red Bull legt meestal alleen eigen junioren vast als reservecoureurs, maar voor Sean Gelael maakten zij een uitzondering. De Formule 2-coureur kwam al eerder in actie voor Toro Rosso tijdens de testdagen in Bahrein. Hij zal ook weer ingezet worden tijdens de test in Abu Dhabi na afloop van het seizoen. De tweede testdag wordt onderverdeelt in twee delen, waarin zowel Daniil Kvyat als Carlos Sainz plaats nemen in de Toro Rosso.

Williams
Voor Williams is het niemand minder dan Luca Ghiotto die één van de twee testdagen voor zijn rekening gaat nemen. Ghiotto is momenteel één van de frontrunners in de Formule 2-kampioenschap, waar hij sinds 2017 uitkomt voor het team Russian Time. Ghiotto streed in 2015 nog om de GP3 titel samen met Esteban Ocon, waar hij nipt -acht punten verschil- de titel aan verloor. Felipe Massa zou  de andere testdag voor zijn rekening nemen, maar door een virus is hij tijdelijk uit de running en neemt teamgenoot Lance Stroll zijn taken over tijdens de testdagen.

Nicholas Latifi

Renault
De grote comeback van Robert Kubica staat gepland op 2 augustus. Al eerder dit jaar testte Kubica voor Renault, in een oude Lotus uit 2012. Dit wordt de eerste test die de Pool rijdt in een 2017-auto, het geeft Renault in ieder geval interessante informatie voor de stoelendans voor 2018. Rookie Nicholas Latifi neemt de eerste testdag voor zijn rekening, Latifi reed in 2015 voor Renault in de Formule Renault 3.5, een jaar later stapte hij over naar de Formule 2 voor het team van DAMS waar hij nog steeds actief is.

Haas
Sinds de oprichting van het team Haas is Santino Ferrucci aangesteld als vaste testcoureur, de Amerikaan was daarvoor actief in de Formule 3. Naast zijn werkzaamheden als testcoureur zit hij bij DAMS in de GP3. Ferrucci heeft in 2016 ook al voor Haas getest, op het circuit van Silverstone.

McLaren
Formule 3-couerur Lando Norris neemt op 1 of 2 augustus het stoeltje over van Fernando Alonso. Hij maakt in 2016 zijn debuut in de Europese Formule-3 en rijdt in 2017 zijn eerste volledige seizoen, voor het team van Carlin. Naast hem zal vaste McLaren-coureur Stoffel Vandoorne plaats nemen tijdens de test.

Matsushita op een tweede plaats, naast teamgenoot Stoffel Vandoorne in de Formule 2.

Sauber
Dromen komen waar voor rookies Gustav Malja en Nobuharu Matsushita. De twee Formule 2-coureus maken hun eerste F1-kilometers op de Hungaroring. Interessant is dat Malja als Zweed in trek is voor de grote -en Zweedse- sponsor Longbow Finance. Opvallend is ook dat juist voor Honda-junior Matsushita wordt gekozen, terwijl teambaas Frédéric Vasseur zijn twijfels heeft over de deal met de Japanse motorleverancier voor 2018. Matsushita was teamgenoot van Stoffel Vandoorne bij ART in het F2-kampioenschap in 2015.