Lewis Hamilton hoeft niet bang te zijn dat de uitspraken die hij na de Grand Prix van Monaco deed nog een staartje krijgen, daar heeft FIA-president Jean Todt de McLaren-coureur van verzekerd.

Hamilton deed direct na afloop van de Grote Prijs in het Prinsdom een aantal straffe en onhandige uitspraken over de wedstrijdleiding, waaronder een als kwinkslag bedoelde opmerking dat de wedstrijdleiding hem ‘zoekt’ omdat hij zwart is.

Hoewel Hamilton niet veel later zijn excuses aanbood en de wedstrijdleiding deze accepteerde – en aangaf zijn best te doen om ervoor te zorgen dat de kous daarmee af was – was het nog maar de vraag of Hamilton wel of niet ‘vervolgd’ zou worden door de FIA.

FIA-voorzitter Todt heeft nu in interview aan The Telegraph echter aangegeven dat Hamilton niet bang hoeft te zijn dat zijn uitspraken nog verdere consequenties hebben: “Ik ben blij dat we dit in goede harmonie hebben kunnen oplossen”, stelt Todt voorop.

“We hadden Lewis wel kunnen vervolgen en dat was misschien ook wel beter geweest, maar hij heeft zijn excuses aan de wedstrijdleiding aangeboden en heeft later ook nog een een brief aan mij geschreven, waar ik antwoord op heb gegeven. Daarmee is de zaak afgedaan”, benadrukt Todt.