Ter ere van de 70ste verjaardag van het wereldkampioenschap F1 telt FORMULE 1 in 70 dagen af tot de lichten voor het eerst op groen gaan voor VT1 in Melbourne. Vandaag: Stoffel Vandoorne die 26 punten scoorde in zijn Formule 1-carrière.

Stoffel Vandoorne maakt zijn F1-racedebuut in 2016. Tijdens de Grand Prix van Bahrein vervangt hij de geblesseerde Fernando Alonso. Hij blijft teamgenoot Button voor in de kwalificatie en scoort op zondag meteen het eerste punt van 2016 voor McLaren. Een jaar later krijgt de Belg een volwaardig zitje bij het team uit Woking.

Lees ook: Vandoorne is in 2020 reserve van Mercedes F1

In een McLaren die nooit competitief is, scoort Vandoorne als rookie 13 punten in zijn eerste volledige seizoen. Hij doet daarmee amper onder voor zijn ervaren teamgenoot Alonso. In 2018 scoort de Kortrijkzaan 12 punten. Op vlak van kwalificatie kent Vandoorne een desastreus seizoen. Hij slaagt er geen enkele zaterdag in om Alonso voor te blijven.

Na twee jaar Formule 1 en 26 punten verlaat Stoffel Vandoorne de koningsklasse en trekt hij naar de Formule E. Naast zijn elektrisch racen fungeert Vandoorne in 2019 als simulatorcoureur voor Mercedes. Dit jaar is hij gepromoveerd tot reservecoureur voor het Duitse team, opnieuw in combinatie met een zitje in de FE, ook bij Mercedes.

De vijf laatste ’70 dagen tot groen licht’-artikels:
31 dagen tot groen licht: Esteban Ocon en zijn racenummer 31
30 dagen tot groenlicht: McLaren MP4-30, auto met de ‘GP2 engine’
29 dagen tot groen licht: Daniel Ricciardo 29 keer op het podium
28 dagen tot groen licht: Release van Drive to Survive 2 op 28 februari
27 dagen tot groen licht: Het iconische nummer 27

26 punten stoffel vandoorne

Tegenwoordig komt Vandoorne voor Mercedes uit in de Formule E. © Motorsport Images