Nyck de Vries heeft op zijn eigen Instagrampagina een statement afgegeven. Het is zijn eerste reactie nadat hij vorige week na de Britse GP door Red Bull en AlphaTauri aan de kant werd geschoven. “Ik had enige tijd afstand genomen van social media en dat zal ik blijven doen”, zo schrijft De Vries.

De Vries stelt dat hij Red Bull en AlphaTauri dankbaar is voor de kans die hij heeft gekregen om zijn droom te verwezenlijken. “Natuurlijk doet het pijn dat de kans om in de Formule 1 te rijden, waar ik zo lang van had gedroomd, voortijdig is geëindigd. Maar het leven is geen bestemming, maar een reis en soms moet je hindernissen overwinnen om te komen waar je wilt zijn”, zo klinkt het enigszins filosofisch.

Hij zegt uit te kijken naar het volgende hoofdstuk in zijn leven. De coureur uit het Friese Uitwellingerga wordt al in verband gebracht met een rentree in de Formule E, de raceklasse voor elektrische auto’s. Hij zou nadrukkelijk in beeld zijn bij het team van Nissan.

Dankwoord Nyck de Vries voor steunbetuigingen

De Vries bedankt in zijn bericht niet alleen zijn zus Seychelle en zijn vader Hendrik-Jan voor de ‘eeuwige support’ die hij van hen heeft ontvangen en die hem in de Formule 1 heeft gebracht. Ook spreekt hij een speciaal woord van dank uit aan het Formule 1-team van Mercedes voor de ontvangen steun in de afgelopen jaren. Tevens dankt hij iedereen voor de steunbetuigingen die hij ontving sinds zijn gedwongen vertrek bij AlphaTauri.

Lees ook: Nyck de Vries, een Formule 1-carrière  van slechts tien maanden

Nyck de Vries debuteerde vorig jaar in de Formule 1 als invaller bij Williams en scoorde bij die race meteen twee WK-punten. Zijn optreden in Italië leverde hem uiteindelijk een stoeltje op bij AlphaTauri als vervanger van de naar Alpine vertrokken Pierre Gasly. Bij AlphaTauri kwam hij ondanks de hoge verwachtingen niet uit de verf en moest hij het afleggen tegen zijn Japanse teamgenoot Yuki Tsunoda.

Na de Grand Prix van Silverstone, waar De Vries als zeventiende en laatste werd afgevlagd, werd hij door de teamleiding aan de kant geschoven. Daniel Ricciardo is vanaf komend raceweekend in Hongarije zijn vervanger. De Australiër werd afgelopen vrijdag door het team van AlphaTauri met open armen ontvangen in de fabriek in Faenza.

De Vries benadrukt nog even dat zijn statement op Instagram de eerste keer is dat hij spreekt over zijn vertrek. Afgelopen week verschenen er op het internet kritische citaten van De Vries richting Red Bull, maar daarvan was overduidelijk dat ze fake waren en compleet verzonnen. De Franse manager van De Vries heeft laten weten juridische acties tegen de boosdoener te overwegen.

Zie hier voor het complete tijdschema van de Grand Prix van Hongarije.

De nieuwste editie van FORMULE 1 magazine ligt nu in de winkel, maar je kunt hem uiteraard ook online bestellen (met gratis verzending in heel Nederland). Het blad staat weer vol met interessante verhalen, exclusieve interviews en prachtige fotografie. Met in deze editie:

Max Verstappen benadert de perfectie in Spielberg & Silverstone
Reportage: Brad Pitt brengt de Formule 1 weer naar Hollywood
Interview: Het tweede raceleven van rallycoureur Jos Verstappen
Bestsellerauteur Günther Steiner spreekt: Ik houd van stilte
Historie: De moedige strijd van Écurie Nationale Belge
Surviving to Drive: Win een door Günther Steiner gesigneerd boek
Het mooiste beeld van huisfotograaf Peter van Egmond
En verder natuurlijk alles over de Grands Prix in Oostenrijk & Engeland.