De onthullingen van de auto’s markeren de onofficiële start van het Formule 1-seizoen. Waar gaat iedereen in 2024 in rijden? Nu alle data bekend zijn, geven wij je een overzicht van de onthullingen van alle Formule 1-teams.

Volg FORMULE1.nl op Whatsapp

FORMULE 1 Magazine is nu ook te volgen via een eigen WhatsApp-kanaal. Volg ons en we nemen je voor, tijdens en na een Grand Prix mee in de paddock en op de grid! Bij ons sta je op pole voor nieuws, video's en achtergronden over Formule 1 en Max Verstappen! 🏎️

Haas

Naam: VF-24
Datum: 2 februari (Silverstone)

Haas trapt af! Coureurs Kevin Magnussen en Nico Hülkenberg konden niet wachten om de auto van 2023 achter zich te laten. De hoop van hen en het hele team is dat de VF-24 ervoor zorgt dat Haas eindelijk die felbegeerde stap vooruit kan zetten en weg kan komen uit de achterhoede. Ayao Komatsu staat als nieuwe teambaas aan het roer in 2024. Bekijk de nieuwe VF-24 hier.

Williams

Naam: FW46
Datum: 5 februari (New York)

Williams rijdt in 2024 met de FW46, de 46 verwijzend naar het aantal jaar dat het team al in de Formule 1 rijdt. De Britse renstal zal op 5 februari de nieuwe auto onthullen in New York. Bekijk de lancering van de FW46 hier.

Stake (Sauber)

Naam: C44
Datum: 5 februari (Londen)

Volgend jaar staat voor het eerst sinds 2018 niet Alfa Romeo, maar Stake F1 Team op de baan. Met de C44 hoopt het team een goede indruk te kunnen maken, voordat het in 2026 opnieuw van naam verandert. Dat jaar wordt het team omgedoopt naar Audi. Net als Williams zal ook Stake de nieuwe auto op 5 februari onthullen. Bekijk de flitsende onthulling van de C44 hier.

Alpine

Naam: A524
Datum: 7 februari

Alpine begon al erg vroeg in het jaar met de ontwikkeling van de A524. De teleurstellende resultaten en de interne instabiliteit in 2023 zorgden ervoor dat de Franse renstal al snel de focus verlegde naar de auto van 2024. De nieuwe auto van Alpine zal op 7 februari getoond worden tijdens een speciaal evenement van Alpine Motorsport. Bij datzelfde evenement zal het bedrijf ook de WEC-bolide onthullen. Check de nieuwe A524 hier.

Visa Cashapp RB

Naam: onbekend
Datum: 8 februari (Las Vegas)

Visa Cashapp RB – de nieuwe naam van AlphaTauri RB – zal in 2024 meer samenwerken met zusterteam Red Bull. Daarmee hoopt het team de voortgang van vorig seizoen door te zetten en de strijd op het middenveld aan te kunnen gaan. De VCARB 01 zal voor het eerst aan de buitenwereld worden getoond op 8 februari in Las Vegas. Bekijk de auto hier.

Aston Martin

Naam: AMR24
Datum: 12 februari (Silverstone)

De AMR23 kwam met veel ornaat op de baan: de auto leverde Fernando Alonso vijf podiums op in de eerste zes races. De hoop van Aston Martin is dat de opvolger deze prestaties kan evenaren en misschien zelfs een stapje extra vooruit kan zetten. Aston Martin debuteert de auto op 12 februari, op de thuisbasis in Silverstone.

Ferrari

Naam: onbekend
Datum: 13 februari (Fiorano)

Ferrari was het eerste team dat de onthulling aankondigde. Op dinsdag 13 februari zal het team op het eigen testcircuit Fiorano de auto presenteren waarmee Carlos Sainz en Charles Leclerc in 2024 zullen rijden. 

LEES OOK: Ferrari kondigt als eerste team onthulling van auto 2024 aan

Mercedes

Naam: F1 W15
Datum: 14 februari (Silverstone)

Mercedes snakt naar een nieuwe auto na de teleurstellende W13 en W14. Sinds de nieuwe aerodynamische regels in 2022 is het Mercedes niet gelukt om een titelwinnende auto te ontwerpen. Het oorspronkelijke ontwerp is inmiddels losgelaten: net als de meeste andere teams kijkt Mercedes nu naar het idee van Red Bull om de eigen auto op te baseren. Mercedes zal de nieuwe auto voor het eerst tonen op Valentijnsdag, 14 februari.

McLaren

Naam: MCL38
Datum: 14 februari

Na twee jaar op rij een teleurstellende start te hebben gehad om dat later in het jaar weer goed te maken, hoopt McLaren dit keer meteen een goede indruk te maken. De nieuwe auto moet de voortgang doorzetten die McLaren in de tweede helft van afgelopen seizoen liet zien. Op 16 januari liet McLaren volledig onverwacht de livery al zien van de nieuwe auto. De daadwerkelijke tentoonstelling van de auto vindt echter plaats op 14 februari.

Red Bull

Naam: RB20
Datum: 15 februari

Red Bull zal 2024 ingaan als regerend wereldkampioen na het beste seizoen in de geschiedenis van het team. Door het dominante seizoen in 2023 heeft het team ruimschoots de tijd gehad om de auto van 2024 alvast te ontwikkelen. De RB20 zal grotendeels bouwen op de twee bijzonder sterke voorgangers. Red Bull onthult, als allerlaatste, de nieuwe auto van Max Verstappen op donderdag 15 februari.

Bekijk hier alvast de volledige F1-kalender voor 2024